Terug in de tijd: 1925

1925 is het jaar van de allereerste TT van Assen, op 11 juli. Een week later verschijnt Adolf Hitler zijn boek ‘Mein Kampf’. Het Gelderse stadje Borculo wordt door een cycloon verwoest. De eerste snelweg ter wereld wordt geopend, tussen Milaan en Varese. De film Ben Hur komt uit. John DeLorean, John Kraaijkamp sr., Malcolm X, Willem Oltmans, B.B. King, Margaret Thatcher en Jan Wolkers worden geboren. Holt en Best fuseren tot Caterpillar, Laurin & Klement fuseert met Skoda. De Breman Installatie- en Servicegroep wordt opgericht, evenals Deutrans, voor het transport op Rusland, terwijl Spijker juist stopt. Henschel bouwt voor het eerst een truck, Roadless past haar eerste Fordson tractor aan. Kwaishinisha Motorcar Works bleek toch een wat ingewikkelde naam, de voorloper van Nissan veranderde haar naam naar DAT. Landini start met de bouw van tractoren.


Lancia Lambda


Cadillac 314


Citroën B2


DKW E200


Isotta Franchini Tipo 8A


Opel 4/12

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *