Mercedes-Benz Arocs is er nu als vijfasser

Voor de Zwitserse markt is er nu een 40-tons vijfasser uitvoering van de Mercedes-Benz Arocs. Deze is ontwikkeld door Mercedes-Benz Custom Tailored Trucks (CTT) in Molsheim, die ook verantwoordelijk zal zijn voor de conversie van de trucks, die als vierasser van de band in de Daimler fabriek in Wörth rollen. Voor de Nederlandse markt is deze 40-tonner natuurlijk veel te licht, maar goed nieuws, een 50-tons vijfasser speciaal voor Nederland is al in ontwikkeling.

Het hier getoonde prototype heeft een Euro 6 motor, Meiller kipbak en is uitgebreid getest in het Zwarte Woud. De 10×4/4 heft een draaicirkel van 19,6 meter. Naast opbouw als kipperis het chassis uiteraard ook geschikt voor bijvoorbeeld een mixer-opbouw.

3 Comments

  1. Chris 30 oktober 2013 Reply
    • admin 30 oktober 2013 Reply
      • Tom Megens 30 oktober 2013 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *