Terug in de tijd: 1926

1926 is in mijn hoofd vooral het jaar van de fusie tussen Daimler en Benz. De twee oudste autofabrikanten verenigden hun krachten, met succes kunnen we nu achteraf toch wel zeggen! Maar er gebeurde natuurlijk meer. Het Wijchens meer ontstaat na een dijkdoorbraak, de eerste Hema en Bijenkorf worden geopend (die laatste heeft direct ook de primeur van eerste Nederlandse roltrap), gemeente Amsterdam koopt Schiphol, in het Verenigd Koninkrijk is een grote staking, de eerste draadloze telefoon wordt gedemonstreerd, Winnie de Pooh beleeft zijn eerste druk. Leslie Nielsen, Jack Brabham, Elizabeth II, David Attenborough, Marilyn Monroe, Fidel Castro, prins Claus, Abe Bonnema, Foekje Dillema, Willy Alberti en Maria Teresa de Filippis, de eerste vrouwelijke formule 1 coureur, worden geboren. Ducati wordt opgericht en begint met de productie van radio-onderdelen. Harm de Groot begint een transportbedrijf in Wilsum. Kaelble bouwt haar eerste truck, Feldmeister haar eerste tractor.


Unic is opgegaan in Iveco en vooral bekend van haar trucks, maar zoals je ziet hebben ze ook personenwagens gebouwd.


Hanomag Komissbrot

Franklin Sedan 11A


Peugeot P104


Ford T


Mercedes-Benz 630K


Mabeco 750


Mercedes-Benz 24/100/140 PS Roadster, nieuw besteld door Oscar Henschel

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *