Ford Cargo ~ S. Hoekstra


Toen de Ford Cargo begin jaren ’80 uit kwam was het zijn tijd ver vooruit. De truck is dan ook nog steeds in productie in Brazilië, Venezuela en Argentinië door Ford zelf, in Turkije door Otosan en in India door Ashok Leyland. In Europa is de truck niet meer te koop, de Europese zware bedrijfswagendivisie heeft Ford in 1986 aan Iveco verkocht, die het model in 1993 verving door de Iveco EuroCargo. In Amerika was het model langer op de markt, ook onder de namen Sterling en Freightliner nadat Ford de Noord-Amerikaanse zware bedrijfswagen-afdeling aan Daimler overhad gedaan. Gelukkig rijden er nog steeds enkele van deze mooie trucks in actieve dienst rond. Vooral als paardenwagen zijn ze nog populair, maar in Leeuwarden heeft S. Hoekstra er één als mooi veelzijdig driezijdenkippertje met laadkraan in dienst.

One Response

  1. Jan 13 november 2013 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *