Terug in de tijd: 1928

In 1928 bouwen Volvo, A.S. en Tempo bouwen hun eerste trucks, Mercedes-Benz haar eerste tractor, Leemans start zijn transportbedrijf, de Olympisch Spelen zijn in Amsterdam, Heinrich Zickenheiner richt een busbedrijf op, de NS neemt Van Gend en Loos volledig over en maakt het onderdeel van ATO, Ford opent een fabriek in Duitsland, de gebroeders van Doorne beginnen een smidse in Eindhoven, de film ‘Steamboat Willy’ gaat in première, waarbij Mickey Mouse en Donald Duck aan het publiek voorgesteld worden, de NSDAP komt voor het eerst in het Duitse parlement, Ravel componeert de Bolero. Luigi Colani, Jeen van den Berg, Fats Domino, Serge Gainsbourg, Piet Römer, koningin Fabiola, Che Guevara, Yvan Delporte, Andy Warhol, Willem Duys en Don Lawrence worden geboren.


Metz DS25 op (ouder) Benz chassis


Rolls Royce “Twenty” met Park Ward opbouw


Stutz met Southern Fire Apparatus Co. opbouw


Mercedes-Benz Muli OE


Wanderer G


Maybach W5 SG


Hanomag Z50


O.M.


Mercedes-Benz SS met Kompressor “Zwarte Prins”


Mercedes-Benz 26/120/180 PS Typ S


Mercedes-Benz 27/170/225 PS SSK


Ultima


LaSalle


Cadillac Town Sedan


Christiane-Huit van Fons Jans


Peugeot P107


Buick Master Six


Chandler Standard Six

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *