Terug in de tijd: 1930

In 1930 wordt de allereerste frietkraam van Nederland geopend in Eindhoven, de eerste Mickey Mouse strip komt uit, Pluto wordt ontdekt (de planeet die toch geen planeet is, niet de hond van eerdergenoemde muis). Voor het eerst bestaat 30 februari, de Sovjet-Unie vort namelijk een eigen kalender in. Voor het eerst wordt diepgevroren voedsel aan het grote publiek verkocht. Mahatma Gandhi protesteert tegen het Britse zoutmonopolie. De laatste paardentram van Nederland, tussen Makkum en Hardezijl, wordt vervangen door en busdienst. Met de kroning van Haile Selassie tot keizer onstaat de Rastafari-beweging. De NSDAP haalt een grote overwinning bij de Duitse verkiezingen. De Federaasje fan Fryske Studinteferienings, transportbedrijf Dachser en Cementfabriek IJmuiden (CEMIJ) N.V. worden opgericht. John Leddy, Helmut Kohl, Buzz Aldrin, Klaas Jan Mulder, Clint Eastwood, Neil Armstrong, Koning Boudewijn, Ray Charles en Bernie Ecclestone worden geboren. Mercedes-Benz levert voor de eerste keer in haar geschiedenis de pausmobiel terwijl zowel Alfa Romeo als Daihatsu voor het eerst een truck bouwen.


Chevrolet


Packard 733


Fowler


Donnet Six C110


Ford A


Ford A


Maybach Zeppelin DS7

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *