Terug in de tijd: 1934

In 1934 neemt de NS de eerste diesellocomotieven in gebruik, Hitler geeft aan Ferdinand Porsche de opdracht een kleine goedkope auto te ontwerpen voor het volk. Cuba, Bulgarije, Letland en Egypte worden een dictatuur. Piet Dankert (de Stienzer politicus die in Bassie en Adriaan figureerde), Dame Edna, Paul van Gorcum (de baron in Bassie en Adriaan), Joeri Gagarin, Anton Geesink, Carel Godin de Beaufort, Bram van der Vlugt, Albert II, Mieke Telkamp, Brigitte Bardot, Ulrike Meinhof en Hans Janmaat worden geboren. Mol Cargo en Albert van der Scheur beginnen (onafhankelijk van elkaar) een transportbedrijf. Steyr fuseert met Austro-Daimler en Puchwerke tot Steyr-Daimler-Puch. Isuzu, Janson, Nissan en Hayes beginnen met de productie van bedrijfswagens. Normag bouwt haar eerste tractor.


Opel


Austin Seven Brooklands


Renault Prima Quatre


Chevrolet Master


Opel 1397


Singer Le Mans


Mercedes-Benz 130


Maybach DSH


Mercedes-Benz 750-kg-Rennwagen W25

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *