Terug in de tijd: 1935

In 1935 opent prinses Juliana de eerste opleiding voor geleidehonden, Max Euwe wordt wereldkampioen schaken, het Saarland stemt voor aansluiting bij Duitsland, het land dat kort daarna het verdrag van Versailles opzegt en tegelijk de dienstplicht en een luchtmacht invoert. In Turkije zitten voor het eerst vrouwen in het parlement, Anonieme Alcoholisten wordt opgericht. Elvis Presley, Joop van Zijl, Peter van Straaten, Ted de Braak, Gert Timmerman (van Hermien), Aad van den Heuvel, Wim Duisenberg, Paul van Vliet, Bas(sie) van Toor en Woody Allen worden geboren. De eerste Eicher tractor wordt gebouwd, Krone wordt Lanz dealer. Zündapp, Ten Cate, Fuso, Toyota, Kromhout en Hitachi bouwen hun eerste bedrijfswagens.


Morgan Threewheeler Super Sport


Renault TN4F


Citroën 7 C Roadster

Maybach SW35


De Mercedes-Benz 770 van keizer Hirohito


Opel Olympia

Fiat Balilla

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *