Terug in de tijd: 1936

In 1936 worden in Garmisch-Partenkirchen de Olympische Winterspelen geopend door Adolf Hitler en een paar maanden later de zomerspelen in Berlijn, koningin Wilhelmina opent de Waalbrug in Nijmegen, prinses Juliana en prins Bernhard verloven, Franco wordt staatshoofd van Spanje. Burt Reynolds, Jan van Haasteren, Nelly Frijda, Fred Oster, Rex Gildo, Brian Hart, Silvio Berlusconi, Václav Havel en Jaap Stobbe worden geboren. Hotchkiss en Zettelmeyer bouwen hun eerste bedrijfswagen, Piret deed dat ook, maar het Brusselse bedrijf bestond maar zo kort dat het in 1936 ook al weer haar laatste truck bouwde. Vevey bouwde haar eerste tractor, net als David Brown, maar die bouwt ze eerst nog voor Ferguson.


Trailer voor Smokey and the Bandit, één van de bekendste Burt Reynolds films.


Mercedes-Benz 500K


Armstrong-Siddeley 12 hp Sports Tourer


Rolls-Royce Phantom III


Horex S35


Lagonda

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *