Terug in de tijd: 1937

Unipower, NEFAG, DeSoto, HMW, Denonville en de Belgische vestiging van Chevrolet bouwen in 1937 hun eerste bedrijfswagens. M.A.N. past voor het eerst vierwielaandrijving toe bij haar tractoren. Tolkien publiceert zijn boek ‘De Hobbit’ en de film ‘Heidi’ komt uit. Roger Penske, Willem Duyn, Jack Nicholson, Saddam Hoessein, George Carlin, Morgan Freeman, Bill Cosby, Cornelis Vreeswijk, Koningin Paola, Jacques d’Ancona, Hedy d’Ancona (geen familie van elkaar), Anton van Hooff en Anthony Hopkins worden geboren. In China wordt de burgeroorlog opgeschort door de dreiging van een Japanse invasie, Snip en Snap treden voor het eerst op, zeppelin “Hindenburg” verongelukt, de eerste straalmotor voor een vliegtuig wordt gebouwd, de Golden Gate Bridge wordt in gebruik genomen, evenals het eerste winkelwagentje. Walt Disney brengt Sneeuwwitje en de zeven dwergen uit, de eerste tekenfilm die langer dan een uur duurt.


Willem Duyn was de helft van Mouth & McNeal, dat een nummer 1 hit scoorde in de USA met dit nummer. Zijn laatste jaren zong hij echter vooral op kermissen en braderiën…


Krauss-Maffei SdKfz 7


Mercedes-Benz 750-kg-Rennwagen W125


Studebaker


George Carlin over religie en God.


Mercedes-Benz 540K


Krauss-Maffei SdKfz 7


Mercedes-Benz Stromlinienrennwagen W 25 “Avus”


Mercedes-Benz 320 ambulance


Mercedes-Benz 540K

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *