Terug in de tijd: 1938

Willem Elsschot schrijft ‘Het Been’ in 1938. Dit boek is zeer populair op de verschillende verplichte literatuurlijsten op school, met name door de beperkte omvang. Cor Boonstra, Alan Rees, Marcel van Dam, prinses Beatrix, Marco Bakker, Aart Staartjes, Carry Tefsen, Kenny Rogers, Wim Kok, Evel Knievel, Ted Turner, Ralph Inbar en Atje Keulen-Deelstra worden geboren. Fiat neemt O.M. over. De Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij en de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen fuseren tot de Nederlandse Spoorwegen. In Saoedi-Arabië wordt olie in de bodem gevonden, Oostenrijk sluit zich aan bij nazi-Duitsland. Het eerste nummer van stripblad Spirou verschijnt, vanaf nummer 28 ook in het Nederlands onder de naam Robbedoes. Nylon is in opkomst, bijvoorbeeld voor het maken van tandenborstels, maar ook LSD is een nieuw stofje. De eerste Margriet verschijnt. Tijdens Kristallnacht worden massaal Joodse bezittingen vernield. Seddon, SDS, Magistral, Altona, Jensen, Chrysler, Magirus-Deutz, Normag, Kromhout-Autocar en O & K bouwen hun eerste bedrijfswagens. Fahr bouwt voor het eerst een tractor, Theo Veenhuis begint een smederij in Raalte. In Leeuwarden wordt de vliegbasis geopend, dan niet veel meer dan een veldje.


Tempo G1200


Mercedes-Benz O10000 mobiel postkantoor


Adler JuniorMercedes-Benz G4


Jaguar SS


Rosengart LR 4N2


Horch 853A


Mercedes-Benz 3-l-Rennwagen W 154


Mercedes-Benz L6500


Opel P4


NSU-Fiat 500 Spyder-Sport Glaser


Aero 30

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *