Kamaz-Master in Dakar 2014

Het team van Kamaz heeft meer overwinningen in de truck-klasse dan wie dan ook, met name met dank aan Chagin. Ook in 2013 won het team, Nikolaev had geeneens een etappe-overwinning nodig om er met de eindzege vandoor te gaan… Komend jaar is het toch wat spannender: men is van de YAMZ motor afgestapt voor de nieuw gebouwde trucks, in plaats daar van zit er in de 3 nieuwste rally-trucks nu een Liebherr-motor. Ditzelfde blok is ook een tijd door MAN gebruikt, waarbij bleek dat de wisselende toerentallen bij gebruik niet zo geschikt waren voor deze voor bouwmachines ontwikkelde motor. Twee oudere trucks hebben nog wel de trouwe YAMZ motor. Hoofdsponsor is wederom Red Bull, ook sponsor van onder andere KTm en Sainz.


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *