Terug in de tijd: 1939

In 1939 had nazi-Duitsland al ernstig last van expansiedrang, ondanks de gewilde neutraliteit nam het Nederlandse leger voor de zekerheid toch maar een aantal DAF pantserwagens in gebruik. Van een heel andere orde, de PTT neemt haar eerste autopostkantoor in gebruik. Freightliner, Plymouth en Peterbilt bouwen hun eerste truck. Het Centraal Bureau in Steenwijk begint met de verkoop van Platz aardappelsproeiers. Hürlimann komt met de eerste dieselmotor met directe inspuiting, David Brown bouwt voor het eerst een tractor. Bela Barenyi (de bedenke van onder andere de autogordel en kreukelzone) treed in dienst bij Daimler-Benz. De grootste bioscoophit van het jaar is ‘Gone with the wind’en Eddy Christiani introduceert de elektrische gitaar in Nederland. Terence Hill, Pieter van Vollenhoven, Ruud Lubbers, Wim de Bie, Nico Haak, John Cleese, Lou Landré (Sjakie uit Flodder) en Tina Turner worden geboren.


Simca 6CV


Demag SdKfz 10


FordSimca 5


Packard Coupe 110


Maybach SW38


Demag


Saurer LGA


Mercedes-Benz 1,5-l-Rennwagen W165 “Tripolis”

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *