Terug in de tijd: 1940

De winter van 1939/1940 is een koude. Niet alleen wordt de 6e Elfstedentocht verreden, er is ook een nieuwe sport populair, mede met dank aan prins Bernhard, namelijk skijöring. Dit houdt in dat je je door een auto op ski’s voor laat trekken. Die vrolijkheid is op 10 mei snel vergeten als Nederland, België en Luxemburg door Duitse troepen binnen worden gevallen. Enkele dagen later wordt Rotterdam gebombardeerd en geeft Nederland snel de strijd op, waarna het bezet gebied is. In de bioscopen draaien Moulin Rouge en Walt Disney’s Pinokkio. Ruud ter Weijden, Mario Andretti, Sonja Barend, Graham McRae, Tol Hansse, Tom Jones, Nancy Sinatra, Hans Dorrestijn, Ringo Starr, Patrick Stewart, John Lennon, Cliff Richards, Corry Konings, Bruce Lee, Richard Pryor, Frank Zappa, Peter Koelewijn en Harmen Siezen worden geboren. Caterpillar bouwt voor het eerst een dumper.


Mercedes-Benz L1500S


Mercedes-Benz O2600 Allwetter-Reiseomnibus


Buick 51 super 8 sedanHorch Einheits-PKW KFZ 18


NSU Kettenrad


Zündapp KS750


Oldsmobile


Chevrolet Coupe Special DeLuxe

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *