Transport en opbouw van Radio Drijvend Huis te Dokkum


“Maar Alex, het glazen huis staat in Leeuwarden en drijft helemaal niet!”

Terechte opmerking, maar dat is het glazen huis van 3FM Serious Request! Het opbouwen daarvan volg ik ook, komt later een blog over. Maar ter ondersteuning van de grote actie, zijn er door de hele provincie nog veel meer kleinere acties, waaronder “Radio Drijvend Huis”. Willem Peterson van de organisatie vroeg me een paar weken terug of ik een oproep wilde delen op de Frysk Transport facebookpage met de vraag of er mensen bereid waren trucks ter beschikking te stellen voor transport. Binnen enkele minuten was dat al geregeld, lang leve de kracht van social media en Fryske ondernemers!

Vandaag was het zo ver, tijd voor de opbouw. Mark de Jong deed het transport van de kantoor-unit waar de studio in op is gebouwd terwijl Bolt het transport van de pontons en het kraanwerk verrichte. Na alles goed opgemeten te hebben kwam men tot de conclusie dat de pontons wat te breed waren om langs de muur aan de vijver te kunnen. Van de andere kant de pontons in het water leggen was ook geen optie, veel te drassig! Maar waar een wil is, is een weg. De kantoorunit werd van de Scania 164 van Mark de Jong af gezet met de losse trekker met Fassi kraan van Bolt, vervolgens gaan de twee trucks naar de weg om de pontons over te laden. De laadvloer van de bakwagen van Mark ligt een stuk hoger dan de trailer die normaal voor boottransport in word gezet van Bolt, zo gaat het hele spulletje mooi over het muurtje heen! Door deze wat omslachtige methode duurde het allemaal wel wat langer dan gepland, maar rond een uur of twaalf vanmiddag lag de ponton in het water, met de studio er op, en kon het inrichten beginnen.

Van 14 tot en met 17 december worden er dan 3 DJ’s in het huis opgesloten, naar het idee van 3FM. Niet eten, weinig slapen en zo veel mogelijk geld ophalen voor het rode kruis met het aanvragen van plaatjes en live optredens. Zaterdag om 15:00 zal Marcel Smit de deur van het huis op slot doen, een ieder is uitgenodigd te komen kijken bij het Dockinga college aan de Parklaan in Dokkum. Luisteren kan natuurlijk ook, daarvoor kun je in de regio afstemmen op 106.4FM!


Het leger kwam een tent afleveren, je hoeft dus geen kou te lijden als je komt kijken!


Het past allemaal maar net…


Zonder trucks zijn we nergens, maar dit stukje gereedschap is voor dit project natuurlijk ook onmisbaar!


Meten is weten. Vader en zoon Bolt zijn goed op elkaar ingespeeld!


Wat nou Sties-map? Een echte kerel heeft daar een luier liggen!


Daar gaat het tweede ponton de andere truck op.


Verboden voor brommers op het schoolplein. Tsja, je kunt veel zeggen over zo’n Scania V8, een brommer is het inderdaad niet!


Sturen tot op de millimeter. Wietse Bolt geeft aanwijzingen.


Ondanks de kou komen er behoorlijk wat leerlingen kijken wat er nu precies aan de hand is tijdens hun pauze.


Ponton één gaat het water in.


En daar is nummer 2 ook al!


Alles goed vastzetten.


Tot slot de studio!


Aan Mark de Jong de ondankbare taak om de hijskabels weer los te maken langs het water…

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *