Terug in de tijd: 1946

1946 is het jaar van de wederopbouw. De bruggen over de Moerdijk gaan weer open, de PvdA wordt opgericht, Arbeidsvitaminen is voor het eerst op de radio, Truus Smulders-Beliën is de eerste vrouwelijke burgemeester in Nederland, Jordanië en de Filipijnen worden onafhankelijk en de eerste radiaalband komt op de markt. Syd Barrett, Dolly Parton, David Gilmour, Cas Spijkers, Lee Towers, Wubbo Ockels, Armand, Ed O’Neill, Paul Haenen, Udo Lindenberg, Ivo Niehe, Henk Wijngaard, Serge-Henri Valcke, George W. Bush, Sylvester Stallone, Bon Scott, Harmke Pijpers, Bill Clinton, Freddie Mercury, Bennie Jolink, Marga van Praag, Bram Vermeulen, Paul Witteman, Catherine Keyl, Herman Brood, Stephen Spielberg, Uri Geller, Jan Akkerman en Patty Smith worden geboren. Avia, KrAZ, Goldhofer en Gutbrod beginnen met de productie van bedrijfswagens. Scania-Vabis begint (wederom) met de import naar Nederland.


Dodge


Renault Juvaquatre Camionnette


Armstrong-Siddeley Hurricane


MG TA


Triumph 1800 Roadster


Nash 600


Chausson APH


Talbot Lago Record 26C

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *