Terug in de tijd: 1947

In 1947 is Europa nog steeds haar oorlogswonden aan het likken, de Britten leggen veel springstof die ze nog over hebben bij elkaar op Helgoland met als doel het eiland op te blazen, maar dat mislukt gelukkig. Generaal Marshall presenteert zijn plan voor hulp aan Europa. Voor de negende keer wordt een Elfstedentocht georganiseerd, in Roswell stort een UFO neer, Groot-Brittannië gaat weg uit India en laat het land verdeeld achter. De luchtvaart blijft zich ontwikkelen, vliegend schip ‘Spruce Goose’ vliegt voor het eerst (en laatst) en voor het eerst vliegt iemand sneller dan het geluid, in een X-1. Lucky Luke, de AK-47, David Bowie, Harry Mens, Farrah Fawcett, Koos Alberts, André van Duin, Elton John, Dirkje Miedema-Nauta, Patricia Paay, David Letterman, Peter Tuinman, Iggy Pop, Rudi Stohl, Johan Cruijff, Ad Visser, Jerney Kaagman, Nico de Haan, Arnold Schwarzenegger, Mireille Bekooij, Stephen King, Meat Loaf, Han Peekel, Maurice de Hond, Job Cohen, Hillary Clinton, Dwight Schultz en Marjan Luif worden geboren, terwijl Al Capone, Henry Ford , Ettore Bugatti en Aleister Crowley sterven. Van Hool, MAZ, UAZ, Nemo, Pacific, Pegaso, TAM, MV Agusta en Aermacchi bouwen hun eerste bedrijfswagens. Mercedes-Benz komt met de 170 V, wat Mercedes zelf wel ziet als de eerste generatie E-klasse. Ten Cate uit Almelo stopt weer met de productie van trucks, nadat ze er zo’n 150 gebouwd hebben. Ursus komt met de C-45, een in licentie gebouwde Lanz Bulldog. Hesston wordt opgericht door Lyle Yost.


Citroën U23


Jowett Bradford


Oldsmobile 66L


Berna 1UP


Fordson


Sunbeam S7


Henschel D600

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *