Terug in de tijd: 1949

In 1949 ontstaan de BRD en DDR, evenals de NAVO en de Chinese Volksrepubliek. De Sovjetunie test haar eerste atoombom, Nederland en Indonesië bereiken overeenstemming over de soevereiniteitsoverdracht. Henk de Velde, Arend Langenberg, Oeki Hoekema, John Blankenstein, Niki Lauda, Emile Ratelband, Oscar Hoogendoorn, Jan Keizer, Billy Joel, Urbanus, Lionel Richie, Carry Slee, Harry Slinger, Gene Simmons, Bobby Farrell, Michael Bleekemolen, Whoopi Goldberg, Tom Waits en Leo Nuyens (oprichter Transporama) worden geboren. Ducati begint met de productie van motorfietsen, de (voorlopig?) laatste tram rijdt door Groningen. Steyr bouwt haar eerste tractor. Mahindra, Aero, Ormig, IFA, DKW en Volkswagen bouwen hun eerste bedrijfswagens, ook DAF bouwt haar eerste trucks. Bouke Poelman begint met het transporteren van zand.


Citroën


Ford


International KB3


Jaguar


Matchless


Triumph 2000 Roadster


Stihl Allzweckschlepper 140


Ford


Sarolea 38/39

4 Comments

  1. Oscar 27 december 2013 Reply
    • admin 28 december 2013 Reply
  2. Jan Piet de Boer 1 januari 2014 Reply
  3. Arjan Wilbie 27 december 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *