Terug in de tijd: 1950

Op 14 april 1950 opent DAF een fabriek voor truckproductie in Eindhoven. Maar er gebeurt meer dat jaar, d republiek Indonesië wordt uitgeroepen, het Zuiderzeemuseum wordt geopend, Uruguay wint het WK voetbal, Kemper komt met zijn eerste mestverspreider, Ferrari debuteert in de Formule 1. Rommy, Gilles Villeneuve, Jörg Haider, Peter Gabriel, Lenny Kuhr, Peter Timofeeff, Henk Krol, Ed Nijpels, Jay Leno, Frans van Seumeren, Ron Brandsteder, Erwin Kroll, Patrice Ryder, Bill Murray, Dirk Scheringa, Peter Jan Rens, John Candy, Coen van Vrijberghe de Coningh en Jack van Gelder worden geboren. Csepel, Minsei Diesel, FNM, Fageol, Still, UD, Goliath, Cock en Dutra bouwen hun eerste bedrijfswagens. Volvo neemt Bolinder-Munktell over, Hatz bouwt haar eerste tractor, New Holland haar eerste hakselaar. De koekoekswals is een grote hit.


Kleinschnittger F125


Volkswagen Transporter T1


Ural K750


Manderbach


Singer Roadster


Rovin D3


Talbot Lago T26 GS


Riley Roadster RMC


Ford Pilot


Willys Jeep

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *