Terug in de tijd: 1951

In 1951 mogen donkere mensen in Zuid-Afrika niet meer stemmen, Amerika begint met atoombomtests, de eerste 33-toeren-plaat komt op de markt, de UNIVAC (een van de eerste ‘moderne’ computers’ wordt uitgevonden, het hoofdkantoor van de Verenigde Naties wordt in gebruik genomen, een grote groep Molukkers komt aan in de haven van Rotterdam, de Europese Gemeenschap van Kolen en Staal (voorloper van de EU) wordt opgericht, de eerste Nederlandse televisie-uitzending wordt gehouden, Coevorden wordt op het aardgasnet aangesloten, de eerste zebrapaden worden in gebruik genomen en het verbod op hekserij in Groot-Brittannië wordt opgeheven. Op 16 november is het Kneppelfreed. Phil Collins, Herman Heinsbroek, Willy Weyens, Chris Rea, Gerrie Knetemann, Dick Maas, Arne Jansen, Bonnie Tyler, Henny Huisman, André Hazes, Gerd Leers, Elio Di Rupo, Connie Breukhoven, Louis van Gaal, Corry Konings, Sting, Bob Geldof en Kees Driehuis worden geboren, terwijl Ferdinand Porsche en Jean Achard sterven. Fahr komt met de eerste Duitse maaidorser, Van Leeuwen begint een recyclingbedrijf in Katwijk, Bosch komt met benzine-injctie op de markt, brouwerij Rutten sluit haar deuren, Ferrari haalt haar eerste overwinning op Silverstone, Daimler-Benz neemt Unimog over. White-Freightliner, FAP, Vespacar, Lublin en LIAZ bouwen hun eerste bedrijfswagens. Patti Page haar Tennessee Waltz is een hit.


Mack LTL van Martin Monné


Saab 92 De LuxeGazelle met Wingwheel hulpmotor


Panhard Dyna


Daimler DB18 Special Sports Coupe


Chevrolet Styleline Deluxe


Polizei Mercedes-Benz 170 Da

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *