Martin Kolomy geeft op in Le Dakar

Vanochtend heeft Martin Kolomy na lang overleg met het team besloten om voor dit jaar met Dakar te stoppen. De vooras van zijn door Buggyra geprepareerde Tatra zit vol met haarscheurtjes, hij vindt het derhalve onverantwoord door te rijden. Niet in de laatste plaats omdat hij een aantal kleine kinderen heeft. Bij zijn relaas over opgeven om dit probleem refereert hij naar de keuze van Nikki Lauda vele jaren terug om niet door te rijden omdat hij het te gevaarlijk vond, in de wetenschap dat hij daarmee het wereldkampioenschap verloor. Het Buggyra team was dit jaar nieuw in de rally, Kolomy zelf was vorig jaar de grote verrassing toen hij met het Czech Dakar team met een Tatra de vijfde plek haalde in het eindklassement. Dit jaar leek het er lange tijd op dat dit succes geprolongeerd kon worden, maar een probleem met de compressor enkele dagen geleden zorgde er al voor dat de Tsjech kansloos was voor de eindoverwinning.


Het wapen van Kolomy dit jaar, een Tatra 815.


Op het gebied van de servicewagen heeft het team een aantal op zijn minst opmerkelijke keuzes gemaakt.


Buggyra kenden we tot ruim een week terug natuurlijk vooral van het truckracen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *