Terug in de tijd: 1952

Queen Elizabeth bestijgt de Britse troon, Charly Chaplin wordt opgepakt op verdenking van communistische sympathieën, het Amsterdam-Rijnkanaal, Madurodam en de Efteling worden geopend, het eerste Jip en Janneke-verhaal verschijnt in Het Parool, de eerste Nederlandse Donald Duck komt uit als bijlage bij de Margriet, Nelson Mandela opent in Johannesburg een advocatenkantoor voor niet-blanke Zuid-Afrikanen, Alberto Ascari is de eerste wereldkampioen F1 in een Ferrari, Sennebogen wordt opgericht, Clayson bouwt Europa’s eerste zelfrijdende maaidorser. Balkancar, Ernst Grube, Rotinoff, Cline en Ramirez bouwen hun eerste bedrijfswagens. Willem Kuiper, Bennie Tijhuis, Peter Kempen, Joke Bruijs, Andries Knevel, Henk Westbroek, Douglas Adams, Gary Moore, Gerrit Zalm, Jody Pijper, Mr. T, John Goodman, Mat Herben, David Hasselhoff, Robin Williams, Monique van de Ven, Nelson Piquet, Vicky Leandros, Jan Marijnissen, Sharon Osbourne en Jeff Goldblum worden geboren. Eén van de grootste hits is Heleentje van Cappelle haar “Naar De Speeltuin”.


In 1952 kreeg MBN haar eerste Scania-Vabis. Mijn pake, Anne Nauta, was chauffeur op deze truck. Foto komt via Gerrit Monsma.


Riley


Mercedes-Benz 170V


Mercedes-Benz


Kramer KB22


Goliath GD750


Saurer 4MH


Mercedes-Benz 300SL


Mercedes-Benz L3500 met Metz DL22


Mercedes-Benz 300


Mercedes-Benz O3500 Allwetter-Reiseomnibus


Renault Juvaquatre Fourgonette


Ruston CPT


Chevrolet KS3800D

One Response

  1. peter kempen 14 januari 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *