FH16 paardentruck voor en door Roelofsen


Roelofsen Carrosseriebouw uit Raalte heeft recent een horse truck opgebouwd op de nieuwe Volvo FH16. De truck wordt ingezet als demovoertuig voor Roelofsen en zal later verkocht worden. De truck is geleverd door Nijwa Groep.

Roelofsen Carrosseriebouw heeft wereldwijd een uitstekende reputatie op het gebied van horse trucks. Directeur/eigenaar Jonny Roelofsen heeft in ruim 25 jaar tijd zijn grote droom weten te realiseren en bouwt dagelijks met circa 50 medewerkers horse trucks die gewaardeerd worden door illustere namen als Anky van Grunsven en Edward Gal, maar ook erkende springruiters als Maikel van der Vleuten, Mark Houtzager, Gerco Schröder, Albert Voorn, Jeroen Dubbeldam, Jos Lansink en velen anderen met Olympische ervaringen in Sydney (2000), Athene (2004), Peking (2008) en Londen (2012).

De nieuwe Volvo FH16 6×2 is door Roelofsen Carrosseriebouw begin december op Jumping Indoor Maastricht aan het grote publiek getoond. “Een echt grote blikvanger”, aldus Jonny Roelofsen, “de truck in combinatie met de opbouw zorgen voor een imposante uitstraling. We hebben reeds jarenlang uitstekende ervaringen met het merk Volvo Trucks: een garantie voor kwaliteit en service. De Globetrotter XL-cabine leent zich bij uitstek voor een mooie aansluiting naar de opbouw. Gezien ons specialisme, waarbij sprake is van maatwerk voor paard en ruiter, leveren wij vaak horse trucks met zeer comfortabele leefgedeelten, waarbij zaken als een keuken, slaapgelegenheden en een badkamer niet ontbreken. De samenwerking met Nijwa Groep en Volvo Trucks is ideaal om aan de vraag van onze klanten te voldoen.”

De opbouw op de nieuwe Volvo FH16 heeft een aantal specifieke functionaliteiten waar Roelofsen Carrossiebouw om bekend staat: “De brede zijklep, zodat het paard ook aan de zijkant van de vrachtwagen naar binnen kan, de extra stroeve vloer voor de paarden en uiteraard luchtvering zijn hier enkele voorbeelden van. We hebben bij deze nieuwe truck ook in het bijzonder gekeken naar aspecten als duurzaamheid en veiligheid. Zo hebben we gekozen voor het meest uitgebreide veiligheidspakket met onder meer Adaptive Cruise Control, Forward Collission Warning en Emergency Brake. Nieuw bij de Volvo FH16 is de optioneel te verkrijgen onafhankelijke voorwielophanging, welke zorgt voor nog meer comfort voor de paarden. De nieuwe Volvo FH16 is een truck die uitermate geschikt is als horse truck en bovendien is het een echte blikvanger.”

“De productie van horse trucks is al vanaf de start van ons bedrijf in 1988 onze belangrijkste activiteit”, aldus Jonny Roelofsen. “Wij hebben een eigen visie ontwikkeld op de manier van het transporteren van paarden waarbij het doel is dat de paarden zo comfortabel en veilig mogelijk reizen. Daarbij is het belangrijk om ook het comfort van ruiter, chauffeur en verzorger niet te vergeten.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *