Marco Havers’ archief: Scania ASG truck-bus

Van Marco Havers kreeg ik de afgelopen weken vele foto’s opgestuurd. In een eerste vluchtige blik zag ik al dat er veel interessants tussen zat, maar door dat ik tijdens ‘Le Dakar’ nogal druk met werk was, kwam ik er niet aan toe iets met die foto’s te doen. Nu heb ik weer iets meer tijd, de komende periode kunnen jullie dus een paar blogs met beeldmateriaal van Marco verwachten.

Dit is een bus. In Zweden mogen bussen namelijk sneller rijden dan trucks, als je haast hebt en een lijndienst rijdt kan het dus handig zijn ook wat mensen mee te nemen. Moet daar natuurlijk wel ruimte voor zijn, vandaar de verlengde cabine. De basis is een Scania T113. Exploitant was Jale, die reed voor ASG. ASG is tegenwoordig onderdeel van transportreus DHL. Er is ook nog een serie opvolgers geweest op basis van de Scania vier-serie, deze zijn tweedehands in Nederland terecht gekomen. De trailer is overigens vast gemonteerd, een bus met aanhanger mag ook maar 80, een gelede bus mag sneller…


Scania T113
Scania T113
Scania T113

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *