Terug in de tijd: 1953

1953 zal voor Nederland altijd het jaar van de Watersnoodramp blijven. Maar er gebeurde meer dat jaar. Stalin sterft, Tito wordt president van Joegoslavië, Tensing Norgay en Edmund Hillary zijn de eerste mensen die de Mount Everest beklimmen, Elizabeth II wordt gekroond, de Korea-oorlog eindigt met een wapenstilstand, brommers moeten voortaan op het fietspad rijden in Nederland, Frits Zernike krijgt de Nobelprijs voor Natuurkunde en het provinciale kenteken wordt afgeschaft en vervangen door een landelijk systeem. Yves Montand zijn Grands Boulevards is een grote hit in Nederland. Pat Benatar, Bert Heerink, Wim Anker, Hans Anker, Ron Jeremy, Hans Kazàn, Huub van der Lubbe, Ruby Wax, Tiny Kox, Harm Wiersma, Tim Allen, Nina Storms, Nigel Mansell, Gé Reinders, Jean-Marie Pfaff en John Malkovich worden geboren. CCC, Komatsu, LeTourneau-Westinghouse, MK en VW do Brasil beginnen met de productie van bedrijfswagens, terwijl Van Keulen, Laffly en Sterling juist weer stoppen. Vrachtautorijschool Wagenaar wordt opgericht. Simca richt Someco op, Bungartz begint met de bouw van twee-assige tractoren, Werklust verhuist naar Apeldoorn.


Ferrari 342 America


Pontiac Chieftain


Jaguar XK 120


Mercedes-Benz Typ 220 Cabriolet A


Cadillac Convertible Coupe


Ardie B252


Condor A580


Daimler Conquest


Daimler DB 18 Consort


Fifty Fifty Sneek


Armstrong-Siddeley Whitley Saloon


Riley RME


Famo Boxer

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *