Terug in de tijd: 1955

In 1955 zijn Dappere Dodo en Swiebertje voor het eerst op tv, de BRD treed toe tot de NAVO, het Warschaupact wordt gesloten, met pinkster staat op knooppunt Oudenrijn de eerste file van Nederland, Pierre Levegh vliegt tijdens de 24 uur van Le Mans met zijn Mercedes-Benz het publiek in waarbij hij zelf en 82 toeschouwers omkwamen, Citroën introduceert de DS, het Nederlands wordt als officiële taal van Zuid-Afrika vervangen door het Afrikaans, Johnny Jordaan zijn Bij ons in De Jordaan is een grote hit. Rowan Atkinson, Yvo Geusens, Michiel Romeyn, Steve Jobs, Alain Prost, Nina Hagen, Bruce Willis, Patty Brard, Angus Young, Paul van Loon, John de Mol, Anton Corbijn, Cees Bijl, Rita Verdonk, Robert ten Brink, Bill Gates, Whoopi Goldberg en Connie Palmen worden geboren. Suzuki, FAW, Kromhout-Van Twist, Minsei-Nissan, Autobianchi en TOE bouwen hun eerste bedrijfswagens. AMAC start met de productie van aardappelrooiers, O&K neemt Normag over, Eicher start met de bouw van werktuigdragers, Hesston introduceert de zelfrijdende hooimachine.


Mercedes-Benz Rennwagen-Schnelltransporter met Mercedes-Benz 300SLR


Porsche 356A Speedster


UTB Utos 650Ford Thunderbird


Messerschmitt KR200


Mercedes-Benz 170D Polizei


Fiat 25C


Chevrolet Del Ray


Auburn cabrio replica


Mercedes-Benz 2,5-l-Rennwagen W 196 R


Mercedes-Benz 2,5-l-Rennwagen W 196 R


Mercedes-Benz 2,5-l-Stromlinienrennwagen W 196 R


Mercedes-Benz 300SLR van Sterling Moss


Mercedes-Benz 180


Bison aardappelrooier van Wijbenga


Allgaier

2 Comments

  1. Patrick Hoogstra 30 januari 2014 Reply
    • admin 30 januari 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *