Voorjaarsrit 2009 van de Citroën BX club

In 2009 reed ik een tijdje Citroën BX. Mijn auto’s waren allemaal kapot, ik mocht het GFT-Hok van Fedde ut Fryslân lenen, die op dat moment aan het revalideren was en zich niet achter het stuur van een auto vertrouwde. Tijdens de voorjaarsrit van de BX club kon Fedde dus ook niet zelf rijden, daarom gingen mijn toenmalige vriendin en ik met hem mee. Aanvankelijk vol scepsis. Jullie kennen mijn mening over de Citroën BX, en een puzzelrit leek me toen ook nog niks. Aan het eind van de dag dacht ik daar heel anders over. De BX blijft een gaar apparaat voor geitenwollensokkendragers, maar dat is juist de charme van die auto. Maar er zouden nog vele puzzelritten bij andere clubs volgen, en Flevoland bleek ook mooier dan gedacht.


De BX werd zelfs gewassen van te voren.


Dak-eend bij aanvang van de rit


BX Sport


Harlekin op de Ketelbrug


Een motorkap open bij een automotive event betekent veel mannen met wijze woorden rond een brok metaal.


Als je dan toch staat te wachten…Citroën SM met stervelgen.


Er was nog een autoclub onderweg. Had ik ook wel meegewild…

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *