Terug in de tijd: 1956

In 1956 zit Rosa Parks voorin in de bus, Rainier van Monaco trouwt met Grace Kelly, Brigitte Bardot choqueert de wereld met haar vrijheid en schoonheid, het Hongaarse volk komt in opstand tegen de communistische overheersing door de Sovjet-unie, Egypte nationaliseert het Suez-kanaal, de eerste video-recorder wordt voorgesteld, Teflon brengt de anti-aanbak-pan op de markt, de Elfstedentocht wordt verreden, Abe Lenstra scoort twee keer tegen regerend wereldkampioen voetbal West-Duitsland, Bep van Klaveren bokst zijn laatste wedstrijd, Tunesië wordt onafhankelijk, de eerste aflevering van As the World Turns is op tv, de radiotelescoop van Dwingeloo wordt in gebruik gesteld, het Eurovisiesongfestival wordt voor het eerst georganiseerd, het woord frisdrank wordt in Nederland geïntroduceerd als ‘vervanger’ van de woorden soft drink en limonade, Marga Klompé wordt de eerste vrouwelijke minister van Nederland, Whatever Will Be, Will Be (Que Sera) van Doris Day is een grote hit. Mel Gibson, Sylvia Millecam, Kees Prins, Jan Peter Balkenende, Bob Saget, Dennie Christian, Jan Lammers, Arjan Ederveen, Marc Dutroux en Piet Paulusma worden geboren. John Deere neemt Lanz over, Floor start met de import van Mack, DAF introduceert de zes-streper, Volkswagen komt met de Transporter, Dijkstra wordt Citroën-dealer, Ferrari gaat met Lancia samenwerken in de Formule 1, Laverda komt met haar eerste zelfrijdende maaidorser, frontladerfabriek Baas wordt opgericht, Kenworth komt met de K100 en W900, Roadless bouwt de eerste vierwielaangedreven Fordson Major, Unimog komt met de 411. JieFang, Wabco, Leyland Canada, TV, Ebro, Ausa, BMC, Kramer en OM Büssing beginnen met de bouw van bedrijfswagens, Delahaye, Horch, Morris-Commercial en Crossley stoppen juist met de productie daarvan.


Mercedes-Benz L4500 ~ Simon Laan


BMW Isetta


Chevrolet Bel Air


Nekaf


Jaguar XK140 FHC


Chevrolet


Steyr 380 ~ Piet Wolters


Dodge Sierra


Lanz Bulldog


Steyr 180A


Magirus-Deutz O3500 ~ Oscar Esser


Messerschmitt KR200


Faun Kraka


Messerschmitt KR200 met propelloraandrijving, gebouwd door Rolf Strasser


Citroën DS19


Cadillac

One Response

  1. WIM VAN DELLEN 2 februari 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *