TRIDEC Down Under


Als leverancier van stuursystemen en asophangingen is TRIDEC in Europa al jaren een bekende naam maar dat TRIDEC systemen ook in Australië toegepast worden is waarschijnlijk minder bekend. Standaard stuursystemen voor diepladers en vlakke uitschuivers worden al jaren regelmatig naar Australië verscheept maar onlangs is daar ook een wat bijzondere trailer in bedrijf gesteld.Samen met Tuff Trailers in Brisbane heeft TRIDEC een bijzonder trailerconcept ontwikkeld: een 8-assige semidieplader die uitgerust is met TRIDEC TP-O pendelasophangingen en HF-E stuursysteem. Behalve de grote laadcapaciteit van 145t bij 80 km/h is het bijzondere aan de trailer dat deze compleet hydraulisch te verbreden is van 3,45 meter tot maar liefst 4,95 meter. Vanwege de wetgeving in Australië is dit daar een veel gebruikte optie. Verder is de trailer uitgerust met het TRITRONIC trailermanagement systeem van TRIDEC. Hiermee kan de trailer radiografisch handmatig nabestuurd en automatisch uitgelijnd worden. Ook wordt de rijhoogte automatisch door de TRITRONIC geregeld. Voor de bijzondere Australische omstandigheden is de trailer uitgerust met een extra dieseltank van 800 liter, 12 reservewielen, een watertank, lasapparaat, compressor en generator.

In het ontwerptraject is door engineers van Tuff en TRIDEC intensief samengewerkt waardoor de daadwerkelijke bouw van de trailer in korte tijd gerealiseerd kon worden en het eindresultaat aan de verwachtingen voldoet. De eigenaar Harts Transport heeft de trailer inmiddels in gebruik en zet deze in voor het transport van de mijnbouwmachines.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *