Volvo FMX 8×4 tridem voor J.K. van den Dool


J.K. van den Dool BV in Wassenaar levert tuinmaterialen, recyclet groenafval, verhuurt afvalcontainers en levert bodemverbeteraars. De onderneming heeft onlangs een Volvo FMX 8×4 tridem aangeschaft, de aflevering is gedaan door Volvo Group Truck Center Rijnsburg.


Jaco van den Dool, mede-directeur: “We hebben de nieuwe Volvo FMX 8×4 420 pk Euro 6 met gestuurde naloopas sinds begin januari in ons wagenpark. De truck heeft een 10 tons vooras, waardoor we de beschikking hebben over een GVW van 37.000 kg. De aslasten zijn perfect uitgenut door middel van het tridemstel en de kraan voorop. Ondanks dat is het voertuig ontzettend wendbaar. Ook is de Volvo FMX uitgerust met Volvo I-Shift, de automatisch schakelende versnellingsbak, voorzien van de speciale bouw- en constructiesoftware.”

De aanschaf van deze Volvo FMX betekent voor Van den Dool een hernieuwde kennismaking met Volvo. Jaco van den Dool: “Volvo is op dit moment de enige producent die een totaalconcept kan leveren. Bovendien was er direct een heel goede klik met Volvo Group Truck Center. We hebben een groot wederzijds vertrouwen in elkaar. Een bijkomend aspect was dat de truck nog voor eind 2013 kon worden geleverd, zodat we nog gebruik konden maken van de subsidie. Volvo Group Truck Center heeft woord gehouden en inmiddels staan er ook alweer enkele duizenden kilometers op de teller.”

Van den Dool gaat met de nieuwe Volvo FMX hoofdzakelijk aan de slag voor gemeentes en hoveniers in heel Nederland op het gebied van bodemverbeteraars en het transport van bomen, grond en zand. “De eerste ervaringen zijn louter positief: het is een mooie compacte truck, hij rijdt hartstikke goed, stuurt kort, is ontzettend wendbaar en ‘trekt als een gek’. Onze chauffeurs zijn zeer enthousiast, zeker ook omdat het in de cabine bijzonder rustig en stil is. Het betekent meer concentratie en dus relaxter werken.” De opbouw is verzorgd door Hyva in Alphen aan de Rijn.

Meer over deze FMX binnenkort in een reportage van collega Niels van Duijvenboden in BIG truck!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *