25 Scania Streamlines voor Butter

Duurzaamheid staat bij de Butter Group hoog in het vaandel. Dit komt tot uiting in de keuze van brandstofefficiënt transportmaterieel, maar ook op het gebied van onder andere kwalitatieve brandstof en de bandenkeuze. De toevoeging van maar liefst 25 nieuwe Scania Euro 6 Streamline trucks aan het wagenpark maakt deel uit van de verdere verduurzaming van de vloot met in totaal 60 eenheden. Gisteren leverde de Scania vestiging Zwolle de eerste drie voertuigen af met een uitgebreide afleverinstructie voor de chauffeurs, verzorgd door de Scania Driver Academy.


De 25 nieuwe Scania Streamline trekkers betreffen voornamelijk 410 pk Euro 6 SCR-only versies en enkele 450 pk Euro 6 trekkers. Allen zijn voorzien van de nieuwe Streamline cabine met een complete spoilerset en andere brandstofbesparende features. De tweede generatie Euro 6 motoren zijn doorontwikkeld en noteren een gunstig brandstofverbruik. De 410 pk motoren maken daarbij uitsluitend gebruik van SCR als nabehandeling. De 450 pk heeft een combinatie van SCR en EGR. Alle voertuigen zijn bij de Scania vestiging in Zwolle ondergebracht in een Reparatie- en Onderhoudscontract op maat. De keuze voor Scania is ingegeven door de eis van Butter om stilstand van de trucks tot een minimum te beperken. Daarnaast is er sterk gelet op veiligheid, rijcomfort en rendement.

De Butter Group is een vooruitstrevende onderneming, gespecialiseerd in het transport van losgestorte agrarische producten in Europa. De Butter Group beschikt over een uitgebreid netwerk met vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Polen en Hongarije. De trucks rijden zeven dagen per week en vervoeren jaarlijks ruim 3 miljoen ton. De unieke, in eigen beheer ontwikkelde onderlossers bieden optimale productbescherming en een groter laadvermogen door het lage gewicht. Om de komende jaren verdere groei mogelijk te maken is de uitbreiding van het wagenpark ingezet. Het totale aantal trucks passeert nu de 300. In combinatie met de Butter lichtgewicht onderlossers wordt de laagst mogelijke CO2-emissie per vervoerde ton behaald. Daarmee is Butter koploper in de markt van transport met bandwagens.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *