Meerlanden is zelfvoorzienend voor nieuwe Scania op CNG

In de zomer van 2013 nam Meerlanden al een Scania Euro 6 in gebruik. Nu is er door de Scania vestiging in Uithoorn ook een Scania P 310 rijdend op Compressed Natural Gas (CNG) afgeleverd. Bij de inzameling van afvalstromen en gemeentelijke werken is duurzaamheid voor Meerlanden van groot belang en bij de aanschaf van nieuw materieel worden dan ook hoge eisen gesteld. Zowel Scania Euro 6 als de alternatieve brandstof CNG passen uitstekend in dit plaatje en Scania heeft met beide technieken haar sporen ruimschoots verdiend. Bijzonder detail is dat Meerlanden indirect in de eigen brandstofbehoefte (CNG) voorziet.


Meerlanden produceert zelf mee aan de brandstof voor het nieuwe CNG voertuig met het ingezamelde GFT afval. Alles wat wordt opgehaald, wordt bij Meerlanden vergist. Dit wordt aan Gasnet geleverd, waar vervolgens weer de eigen personen- en vrachtauto’s op rijden. Bijzonder is de hoge actieradius dankzij de – door Scania in eigen beheer uitgevoerde – tankuitbreiding van 640 naar 960 liter. Het voertuig is verder onder meer voorzien van een volautomatische versnellingsbak, retarder, hill-hold functie voor het gemakkelijk wegrijden op een hellend wegdek, CP16 halflange dagcabine en knielfunctie voor het gemakkelijk in- en uitstappen. Veel voorzieningen, zoals de spatschermen achter, zwaailampen op de aluminium beugel en het spuitwerk zijn af-fabriek geleverd.

Meerlanden zet zich in voor een meer duurzame maatschappij. Daarom werkt zij elke dag aan meerwaarde voor bewoners, gemeenten en bedrijven. Dit doet Meerlanden vanuit een gezonde bedrijfsvoering waar ondernemerschap, milieu, mensen en de maatschappij kunnen floreren. Door juist op lokaal niveau verschil te maken, wil zij bijdragen aan een leefbare aarde voor komende generaties: Samen zorgen voor een schone, groene en veilige buurt.
Meerlanden kent diverse activiteiten, zoals het inzamelen van afvalstromen bij gemeenten en bedrijven, het beheren van milieustraten, verwerken van gft-afval, ongediertebestrijding, gladheidsbestrijding, inzamelen bedrijfsafval, stratenreiniging, bedrijvenparkbeheer, beheren kringloopwinkel, rioleringswerken, beheer van de openbare ruimte en het leveren van grondstoffen en energie. Dit vindt plaats in de gemeenten Aalsmeer, Bloemendaal, Diemen, Haarlemmerliede & Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *