Volvo FH 500 6×2 met gestuurde naloopas voor Prins Transport

Prins Transport in Purmerend is gespecialiseerd in internationale transporten en verhuizingen in heel Nederland. Onlangs werd een Volvo FH 500 6×2 met gestuurde naloopas in gebruik genomen. De aflevering is gedaan door Van der Linden Van Sprankhuizen Bedrijfswagens B.V.

De dagelijkse leiding is in handen van Cor Prins, inmiddels al de zesde generatie. Hij wordt bijgestaan door zijn zoon Johan, die verantwoordelijk is voor alle operationele zaken. Johan Prins: “Deze nieuwe Volvo is uitgerust met een 65-tonmeter kraan en gaan we bedrijfsbreed inzetten op onze transporten naar Engeland, Frankrijk, Duitsland en heel af en toe naar Polen. De Volvo FH is echt een geweldige auto, een feest voor de chauffeur om in te rijden. Zij hebben bij ons grote inspraak en de chauffeur die met deze Volvo gaat rijden is een echte Volvo-liefhebber.”

De aangeschafte truck is maatwerk voor Prins Transport. “De opbouw van de kraan is exact afgestemd op de drie-asser, waarmee we bovendien ruim voldoen aan de wettelijke norm als het gaat om aslasten. Zo beschikt de truck over een 10-tons vooras met een speciaal verenpakket, waardoor we meer draagvermogen op de trekker hebben.” Prins Transport heeft daarnaast gekozen voor Volvo omdat zij daarmee voldoet aan de meest recente milieueisen. “De nieuwe Volvo FH belooft bovendien een besparing op brandstof en dat heeft direct weer impact op onze bedrijfsexploitatie. De Volvo FH is uiteraard voorzien van I-Shift, maar ook van Adaptive Cruise Control (ACC). Bij de aanschaf van deze Volvo hebben we gekozen voor een Globetrotter-cabine met lederen bekleding, vanwege het extra comfort. Onze chauffeur moet nog wel eens een nacht overstaan en door alle voorzieningen kan hij relaxter zijn werkzaamheden verrichten.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *