Deli XL stapt over op MAN

Fooddistributie stelt hoge eisen aan het wagenpark. Lage kosten, milieuvriendelijkheid en betrouwbaarheid zijn essentiële criteria. Omdat MAN op al deze punten bijzonder goed scoort, heeft totaalleverancier voor de foodservicemarkt Bidvest Deli XL nu veertien Euro 6-trucks van dit merk aan zijn wagenpark toegevoegd. De auto’s worden ingezet voor het transport tussen de zestien eigen distributiecentra en voor het vervoer van de producten naar de afnemers. Dat zijn onder meer horecabedrijven, en catering- en zorginstellingen.

Deli XL, een van Nederland’s meest toonaangevende groothandel en totaalleverancier voor de foodservicemarkt, heeft gekozen voor MAN TGM-en TGS bakwagens. “De TGM’s gebruiken we voor distributie naar afnemers. De TGS-combinaties rijden overdag naar afnemers en pendelen vooral ’s avonds en ’s nachts tussen ons landelijke distributiecentrum in Ede en de diverse regionale centra”, aldus Jan Willem Gosseling, Fleetmanager bij Deli XL.

Punctualiteit staat hoog in het vaandel bij Deli XL. Daarom is betrouwbaarheid van het wagenpark van essentieel belang. Gosseling: “We zijn ervan overtuigd dat dat bij MAN goed zit. Van doorslaggevende betekenis bij de keuze voor dit merk waren vooral Euro 6, snelle levering en total cost of ownership. Op dat laatste punt scoort MAN in vergelijking met andere aanbieders zonder meer heel sterk.”
Onderhoud moet naadloos in te passen zijn in de logistieke planning bij Deli XL. Daarom heeft de groothandel bij de keuze ook het dealernetwerk van MAN in ogenschouw genomen. Gosseling: “Omdat veel trucks in de regionale distributie rijden, willen we graag dat dealers dicht bij onze distributiecentra zijn gevestigd. Het netwerk van MAN voldoet op dat punt prima, ook als het gaat om planning van onderhoud.”

Deli XL maakt deel uit van The Bidvest Group Limited. Dit is een internationale service-, handels- en distributiemaatschappij die op vijf continenten opereert en waar meer dan 100.000 mensen werkzaam zijn. Gosseling: “Dagelijks zijn er in Nederland ruim 350 vrachtauto’s van ons onderweg. Het vervoer doen we grotendeels in eigen beheer. We beschikken over distributiecentra verspreid over het land. In Ede is ons landelijke verscentrum voor gekoelde producten gevestigd en ook ons landelijke distributiecentrum voor kruidenierswaren. In totaal hebben we bij Deli XL in Nederland zo’n 2.000 medewerkers. We bevoorraden circa 30.000 bedrijven.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *