Terug in de tijd: 1959

In 1959 presenteert de British Motor Corporation de door Alec Issigonis ontworpen Morris Mini, Fidel Castro en Ché Guevara nemen de macht over in Cuba, de Dalai Lama vlucht uit Tibet, Alaska en Hawaï worden de 49e en 50e staat van de USA, Buddy Holly sterft bij een vliegtuigcrash, Nikita Chroesjtsjov is chagrijnig omdat hij tijdens zijn reis door de USA niet naar Disneyland kan, voor het eerst wordt het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk over gestoken door een hovercraft, de eerste Daf personenwagen loopt van de band, Maasniel wordt geannexeerd door Roermond, het eerste kievitsei wordt op 8 maart in Lunteren gevonden, Cliff Richard zijn ‘Living Doll’ is voor het eerst een hit, Jo Bonnier wint de Grand Prix van Nederland met een BRM P25. Barbie, Tom Jansen, Asterix, Ron Gerritsma, Obelix, Griet Wiersma, Idéfix, Charly Gotlib, Panoramix, Dominique Lacheze, Heroïx, Piter Wilkens, Kakafonix, Nina Hartley, Mylene de la Haye, Sean Bean, Patrick Bruel, Harry Piekema, Peter Lusse, Magic Johnson, Angela Groothuizen, Martin Bril, Scott Goodyear en Val Kilmer worden geboren. Hawe wordt opgericht, Saviem, Huanghei, Gazelle (die van de fietsen inderdaad), Haflinger, ZUK, Leomar, Hydrema en BelAZ bouwen hun eerste bedrijfswagens, Schlüter komt met de S-serie, Massey-Ferguson neemt Landini over, Federal stopt met de productie van trucks. MZKT wordt opgericht als onderdeel van MAZ, maar is dan nog geheim.


Mercedes-Benz LP333


Chevrolet


Canadian Kenworth 921


Goggomobil Dart


Seat Costa 600


Opel Kapitän


Auto Union 1000


Messerschmitt


Krupp Elch L 70 E 3 van Cees den Ouden


Tröndle Säckingen 1 Achs K


WSK Mikrus MR300

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *