Preview truckraceseizoen 2014

Vandaag was in Kampen een bijeenkomst van de Nederlandse truckraceteams, waarbij onder andere het komende seizoen 2014 door werd gesproken. Truckracebattle organisator PTH heeft weer mooie dingen voor elkaar gekregen, er is sponsoring voor brandstof en truckracebanden. Verder is er op de zondag tussen de beide pinksterracedagen in een bedrijfswagenfestival op circuit Zandvoort. Dit wordt samen met BIG truck magazine georganiseerd onder de naam “TRUCK SHOW OFF”. Over dit festival later meer informatie.

Natuurlijk werden de regels even doorgenomen en werden er aan de teams tips gegeven over sponsorenwerving. Zonder sponsoren geen sport natuurlijk, met truckrace heb je als bedrijf een mooi platform jezelf aan een groot publiek te presenteren.

Komend jaar staan er vier races op het programma. Samen met de Europese jongens op het circuit van Zolder en de Nürburgring, en twee keer samen met een aantal lichtere klasses op het circuit van Zandvoort. Dit zal tijdens de pinksterraces en de finaleraces zijn. Belangrijkste andere klasse die die weekenden ook aan de start komt is de bekende Porsche GT3 challenge. Leuk detail is dat deze cup ook op het circuit van Zolder present zal zijn, waar de trucks vorige jaren nog samen met de Lotus cup reden.

foto Harm Adams

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *