Twee 95-tons Ginafs voor Martens en Van Oord


Martens en Van Oord heeft, naast veel ander materieel, twee Ginaf HF5395’s aangeschaft. Zoals uit het type af te leiden is, is dit een 10×6 die tot een totaalgewicht van 95 ton kan gaan. In combinatie met nieuw aangeschafte rijplaten wil MVO hierdoor minder rijbewegingen maken en daardoor minder CO2 uitstoten. Milieuvriendelijker en goedkoper dus, een win-win situatie. De trucks zijn dus nog weer een maatje groter dan de hierbij afgebeelde 80-tons Ginaf HD, die MVO een paar jaar terug al aan had geschaft. De aflevering van de beide giganten staat gepland voor oktober.

Ginaf HD-serie

EDIT 29 maart: Het worden geen Ginaf HD5395’s, maar HF5395’s! Wat die ene letter verschil uitmaakt? Er komt geen DAF cabine op, maar een Turkse Ford Cargo cabine. Bijzonder! Ik ben heel benieuwd hoe deze trucks er uit gaan zien! Zowel de hoge als de lage Ford Cargo (voor deze alleen de lage) cabine gaan gebruikt worden, ook op het gebied van motoren kunnen we wat nieuws verwachten. Als er meer nieuws of beelden zijn zien jullie die natuurlijk het eerst hier.

Ford Cargo Turkije
Dit is de vorige generatie Turkse Ford Cargo, maar dan hebben jullie een idee.

EDIT 31 maart: Ginaf bevestigt dat er gebouwd wordt aan een HD5395TS, een model boven de HD5380T, maar wil (uiteraard) niets vertellen over hoe die truck er precies uit komt te zien.

EDIT 2 april: Nee, het was GEEN 1 april grap, sterker nog, uit nog meer bronnen komt bevestiging dat de Ford cabine gebruikt gaat worden. De naam blijft wel HD, Heavy Duty is Heavy Duty, ongeacht de cabine die er op staat. Daarmee doorbreekt Ginaf een traditie dat een nieuwe cabine ook voor nieuwe type-letters staat. Er ontstaat nu een vergelijkbare situatie als bij Terberg, waar de SF-serie met Mercedes-Benz Kurzhauber cabine werd vervangen door de SF-serie met Volvo N-cabine. Van Harm Adams mocht ik overigens een foto gebruiken van de nieuwste generatie Ford Cargo cabine, zodat iedereen zich een nog beter beeld kan maken hoe dit er op een zwaar dumperchassis uit gaat zien.

One Response

  1. Bram Corts 24 februari 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *