Volvo FM Euro 6 autotransporter voor Van der Woude Auto’s

Van der Woude Auto’s BV in Woerden heeft onlangs een nieuwe Volvo FM autotransporter Euro 6 in gebruik genomen. Het is de eerste Euro 6 autotransporter in Nederland. De truck wordt ingezet voor de aan- en afvoer van auto’s en werd geleverd door Van Dijk Woerden.

Van der Woude Auto’s BV is actief in de in- en verkoop van jonge gebruikte auto’s. Wilco van Eijk is bedrijfsleider bij Van der Woude Auto’s: “Wij zijn bijzonder trots op deze Volvo FM. Door de komst van Euro 6 zijn alle trucks hoger geworden en Volvo is er desondanks in geslaagd binnen de maximaal toegestane hoogte van vier meter te blijven. De truck heeft een laag chassis, terwijl de cabine ook extra laag is. Daardoor is er voldoende ruimte ontstaan voor een auto bovenop de cabine. Deze nieuwe Volvo FM autotransporter kan maximaal zeven auto’s vervoeren: vijf op de bakwagen en twee op de aanhangwagen, waardoor we enorm efficiënt kunnen werken. Wij transporteren per week gemiddeld 80 auto’s, waarbij het verzorgingsgebied echt uitsluitend Nederland is.”

De nieuwe truck is volledig luchtgeveerd en beschikt over Volvo I-Shift, de automatisch schakelende versnellingsbak van Volvo. Wilco van Eijk: “Volvo I-Shift is werkelijk geweldig, het schakelt enorm soepel. We hebben nadrukkelijk gekeken naar het comfort voor de chauffeur. De cabine is daarom voorzien van leren bekleding, Climate Control en navigatieapparatuur. In deze nieuwe truck is alles geïntegreerd in het dashboard. De cabine is daardoor veel overzichtelijker, netter en het rijdt bovendien veel veiliger.”

De Volvo FM autotransporter met Groenewold opbouw is weliswaar pas recent in gebruik genomen, maar de eerste ervaringen zijn louter positief. Wilco van Eijk: “De truck is enorm stil en maakt veel minder toeren. Het is net alsof je in een personenauto rijdt, zo comfortabel.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *