TRIDEC op Conexpo Las Vegas

Van 4 tot 8 maart heeft in het Las Vegas Convention Center het 3 jaarlijkse evenement CONEXPO-CON/AGG plaatsgevonden. Met 130.000 bezoekers is het de grootste beurs in Noord-Amerika op het gebied van constructie materieel.


Ook Trail King, Amerika’s grootste fabrikant van speciale trailers, was hier aanwezig om hun productprogramma aan het publiek te tonen. De meest in het oog springende noviteit was het compleet vernieuwde Wind Tower Schnable System. Dit is een typisch Noord-Amerikaans concept voor het transporteren van windmolen torens, bestaande uit een jeep plus een gestuurde dolly.
Behalve dat over het gehele systeem een grote gewichtsbesparing is gerealiseerd, is ook het gebruikersgemak enorm verbetert. Dit is mogelijk gemaakt door een speciale variant van het TRIDEC HS stuursysteem. Door het toepassen van het HS systeem zijn grotere stuurhoeken gerealiseerd, is de mogelijke hoek van de lading t.o.v. de dolly verdubbeld, en kan de bestuurder zonder extra handelingen schakelen tussen gedwongen besturing en handmatige (na)besturing. Daarnaast is het mogelijk de stuurgeometrie aan te passen aan verschillende ladinglengtes. Tot slot zorgt het eenvoudig te bedienen TRITRONIC trailermanagement systeem voor de nabesturing met de unieke automatische uitlijning.
Inmiddels is er een dozijn van deze nieuwe generatie Low Profile Steering Dolly’s gebouwd en zijn de reacties van de gebruikers uitermate positief.

Naast het Wind Tower Schnable System heeft Trail King ook een nieuwe generatie van hun “EFX” Blade Trailer ontwikkeld. Zoals de naam al zegt wordt dit type trailers gebruikt om de wieken van windmolens te transporten. Ook hierbij wordt een speciale versie van het TRIDEC HS stuursysteem toegepast wat ontwikkeld is voor uitschuifbare opleggers met een centraal koker chassis. Ook deze systemen zijn uitgevoerd met het TRITRONIC trailermanagement systeem. Nadat de eerste prototypen door Trail King’s grootste klant ATS uitgebreid zijn getest is inmiddels een eerste serie van 15 systemen in productie. Door de opleving van de Noord-Amerikaanse wind energie sector verwacht Trail King de komende tijd veel van bovengenoemde trailers af te zullen zetten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *