TruckFan.nl: de leukste trucksite van Nederland

Sinds vandaag, zondag 16 maart 2014, is TruckFan.nl officieel online. Deze nieuwe website met ‘user generated content’ is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Tinus Guichelaar, de man achter onder andere TractorFan.nl, en bedrijfswagenjournalist Alex Miedema. Alex liep steeds meer tegen de beperkingen van de bestaande websites aan en Tinus wilde meer dan tractoren alleen. Toen de twee elkaar tegen kwamen was het idee voor de nieuwe site dus al snel geboren. De site is gebaseerd op de software van TractorFan.nl, maar is verder doorontwikkeld en beter toegespitst op de wensen en behoeften van de truckfans.

Daar waar andere websites worstelen met de concurrentie van facebook, haalt TruckFan.nl juist voordelen uit de sociale media-gigant. Zo kun je bijvoorbeeld inloggen met je facebook-account en kunnen foto’s ‘geliket’ worden. Een groot voordeel ten opzichte van facebook is echter dat alles gemakkelijk weer terug te vinden is, waar een op facebook geplaatst bericht vaak al na een paar uur verdwenen is in en brei van spelletjesverzoeken en foto’s van de kat van de buurvrouw.

Het meest in het oog springende deel van de site zijn de foto’s . Het uploaden van foto’s is heel simpel, en gebeurt direct op de site zelf. Geen moeilijk gedoe met externe, vaak dure, foto-uploadsites dus. Het plaatsen van foto’s is voor zowel de ‘gevorderde spotter’ als voor mensen die wat minder van trucks af weten goed te doen. Mocht je niet weten wat het type van een bepaalde truck is kun je hem onder ‘onbekend’ plaatsen, dan kan hij vanaf daar verplaatst worden. Dat kan door een beheerder gebeuren, maar als drie leden apart van elkaar dezelfde verplaatssuggestie doorgeven, wordt de foto automatisch naar het goede album verplaatst. Als de foto online staat kan hij getagt worden, bijvoorbeeld met de naam van de opbouwer, zodat je met één druk op de knop alle andere foto’s van diezelfde opbouwer ziet, vaak met een stukje informatie en links naar relevante websites er bij. Je kunt ook een bedrijf ‘spotten’ bij een foto.

Bedrijven hebben een eigen plek op de site. Bij ieder bedrijf staan contactgegevens, en kunnen gespotte foto’s en video’s staan. Als een medewerker van het bedrijf het bedrijf claimt, of als het nog niet in de lijst staat zelf toevoegt, kan hij (of zij) de gespotte foto’s en video’s beheren, zelf officiële foto’s en video’s toevoegen en collega’s die ook lid zijn op TruckFan.nl aan het bedrijf toevoegen.

Foto’s van trucks zijn leuk, maar bij bijvoorbeeld truckracen, truckpulling of Le Dakar hebben bewegende beelden toch wat extra’s. Het kan ook erg prettig zijn om naar het motorgeluid van een zware dieselmotor te luisteren, daarom is er de afdeling met video’s. Net als bij de foto’s worden deze per merk en model opgeslagen, maar kunnen er ook weer woorden en bedrijven in getagt worden.

Een sociale website kan natuurlijk niet zonder forum. Hier kun je jezelf voorstellen, feedback geven over de site, er is een deel ingericht over het werk en leven als chauffeur, en een technisch deel, waar sleutelaars hun ei kwijt kunnen. Voor het nieuwsforum is er een samenwerking met TTM.nl, zodat de meest actuele berichten direct op de site staan.

In de agenda staan de komende evenementen aangekondigd. Ieder evenement heeft een eigen code, als je die code tagt bij een foto of video, komen die ook daar bij te staan, zodat je per evenement een mooi overzicht hebt. De evenementen zijn zeer divers, zowel wedstrijden (zoals truckraces), oldtimershows, modelshows, open dagen, ritten als festivals worden aangekondigd.

Door de koppeling met TractorFan.nl kunnen de mensen die daar al een profiel hebben met datzelfde profiel ook op TruckFan.nl inloggen. De overlap tussen tractoren en trucks is groter dan je denkt, denk bijvoorbeeld maar aan de Unimog, die is truck en tractor in één. Zowel trucks als tractoren hebben grote ronkende dieselmotoren, worden gebruikt om erg hard mee te werken en meestal zit er een vrijdenker achter het stuur. Naast trucks zijn ook andere bedrijfswagens zoals bussen, bestelwagens en opleggers welkom op truckfan.nl, maar het zwaartepunt ligt zoals de naam al zegt bij de trucks in alle denkbare uitvoeringen.

Kom eens kijken, meld je aan en doe gezellig mee op truckfan.nl, dat nu al druk op weg is de leukste trucksite te worden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *