Gosliga neemt 4 Volvo FH Classics Final Edition in gebruik

Gosliga uit het Friese Giekerk heeft onlangs vier Volvo FH Classic 460 EEV trekkers in de zgn. Final Edition uitvoering in gebruik genomen. Betrouwbaarheid en de ruimschoots bewezen techniek gaven de doorslag voor Gosliga. De trucks werden afgeleverd door Volvo Trucks-dealer M.S. de Vries uit Bitgum.

Volvo FH 3rd gen

De transportmogelijkheden van Gosliga Internationaal Transportbedrijf zijn legio. Zo is de dienstverlening grofweg te verdelen in silovervoer, koel- en vriestransport en palletvervoer. Het werkgebied beslaat voornamelijk de Benelux, Duitsland en Frankrijk. De nieuwe Volvo FH-trekkers passen in het streven van Gosliga naar betrouwbaar vervoer.

Sjoukje de Jong- Gosliga, die samen met haar broer Regnerus Gosliga de directie van het bedrijf vormt: “Wij hebben gekozen voor de bij ons bewezen techniek van de Volvo FH. De goede ervaringen met het merk op het gebied van brandstofverbruik en productiviteit, maar ook het feit dat we in ons werk nog geen Euro 6 nodig hebben, maakten de keuze makkelijk. Zowel wij, als onze chauffeurs zijn zeer te spreken over de Volvo FH Classic. Daar komt bij dat de trucks zeer compleet zijn uitgevoerd.”

Gosliga B.V. werd rond 1900 opgericht door Pier Gosliga die startte met vervoer per beurtschip, ‘melkboot’ en paard en wagen. Het huidige bedrijf heeft een breed dienstenpakket, met nadruk op silogoederenvervoer. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer. Sjoukje de Jong- Gosliga: “Aan het vervoer van levensmiddelen en grondstoffen voor de levensmiddelen- en diervoederindustrie worden speciale eisen gesteld. Wij zetten speciale silo-opleggers in, die voldoen aan zowel de door het Productschap Diervoeder in de GMP+ regeling gestelde eisen, als ook aan de richtlijnen van HACCP. Daarnaast vervoeren we cement, kalk, schelpen en zout (food en non-food).” Een andere activiteit is het (tijdelijk) opslaan van koel- en vriesproducten voor derden, die bovendien door Gosliga vervoerd kunnen worden. Gedacht moet worden aan gekoelde of diepgevroren voedingsmiddelen.


Volvo FH 3rd gen

De ‘filosofie’ van het bedrijf kenmerkt zich door betrouwbaarheid, zowel in het werk naar de klanten als naar de toeleveranciers. Een bewijs daarvoor is dat M.S. de Vries en Volvo Trucks al 42 jaar tot de vaste waarden van het bedrijf horen, iets wat begonnen is met de levering in 1971 van twee Volvo F88 – trekkers. “Wij hechten erg aan partnership op de lange termijn. Dat vertaalt zich in een extra dimensie in het hedendaagse begrip ‘Total Cost of Ownership’. Dat ook M.S. de Vries een echt familiebedrijf is, speelt een positieve rol.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *