Erwin Kleinnagelvoort test nieuwe racetruck op Jarama


Scania eigenbouw

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: Erwin Kleinnagelvoort zijn nieuwe Scania racetruck is af! Afgelopen week heeft hij, tegelijk met de MAN teams getest op het circuit van Jarama in Spanje. MAN en Scania zijn beide Volkswagen-dochters, waar VW graag wil dat de beide merken kennis (en in een later stadium onderdelen) uit gaan wisselen, gebeurt dit bij het truckracen nu dus al.

Scania eigenbouw

Op maandag heeft Erwin niet veel gereden wegens problemen met het gaspedaal. Nadat dit enkele keren vervangen was, bleek het niet het gaspedaal te zijn wat niet deed wat het moest doen, maar de turbodruksensor. Toen deze vervangen was konden de eerste vliegende meters met de truck gemaakt worden.
Dinsdag was een mooie dag, zowel qua weer als voor de truck, zodat er veel gereden is. Woensdag was de truck wel goed, maar regende het de hele ochtend. ’s Middags was het wel droog, maar de baan droogde niet goed op, dus echt snel rijden was nog geen optie en kon er niet veel aan de afstelling gedaan worden. Erwin heeft wel weer veel kilometers gemaakt en heeft daardoor weer veel over de nieuwe auto geleerd.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *