Terug in de tijd: 1961

Terug van weggeweest, eindelijk weer een terug in de tijd blog. Het is enorm tijdrovend dit soort blogs samen te stellen, maar het resultaat van alles achter elkaar is toch ook wel weer heel erg leuk…

1961 is het jaar dat de gouverneur van Georgia de poorten van de universiteit de dagen na de kerstvakantie gesloten houd. Hij wil daarmee voorkomen dat de federale regering met militaire dwang de toelating forceert van enkele zwarte studenten. John F. Kennedy wordt president van de USA, in België stort een vliegtuig met Amerikaanse schaatsers neer, het Veerse Meer wordt met een dam afgesloten, de bouw van de Berlijnse muur start, het Britse mandaatgebied Zuid-Kameroen gaat samen met voormalig Frans Kameroen in een tweetalige federatie, Piet Bunt begint een transportbedrijf in Ter Apel, de Blauwe Tram rijdt zijn laatste rit van Den Haag naar Leiden, in Staphorst vindt een volksgericht plaats waarbij een paar dat overspel zou hebben gepleegd in het openbaar wordt gestraft, L. Bos begint een transportbedrijf met één vrachtwagen, op eerste kerstdag eet Youp van ’t Hek zijn konijn Flappie op, Anton Geesink is de eerste niet-Japanner die wereldkampioen judo wordt, de Zuid-Afrikaanse overheid verklaart het Afrikaans Nationaal Congres tot verboden partij, WIjtze en FOkke Anema richten een machinefabriek op, Koeweit wordt onafhankelijk en General Motors neemt de eerste industriële robotarm in gebruik. Save The Last Dance For Me van The Drifters is een grote hit. Jos Gijsbers, Sjouke Douwe Meijer, Dominique Orsini, Frankie Vojtisek, Spinvis, Susan Boyle, Eddie Murphy, René van der Gijp, Fred Siebelink, Enya, Michael J. Fox, Lady Diana Spencer, Jeroen van Inkel, Stef Bos, Laurence Fishburne, Harm Edens, Erik van Muiswinkel, Barack Obama, Gerrit Hiemstra, Peter Jackson en Anita Witzier zijn in dit jaar geboren. Het is het enige jaar dat Poden op de markt is, het exportmerk van Foden voor Portugal. De DAF 2000 DO wordt als slaapcabine leverbaar. Homburg start met de import van Hardi spuitmachines. Condec start met de productie van de Gama Goat. Riteway, Mol, Kockum, Saviem-Henschel en Camisa bouwen hun eerste bedrijfswagens. Deutz start met de overname van Fahr, Yanmar begint met de productie van tractoren,


Mercedes-Benz L311
Mercedes-Benz L311.


Chrysler 300G


Scania-Vabis LB76
Scania-Vabis LBS76 ~ Sipma.


Althuisius neemt de nieuwe loods in Tzummarum in gebruik.


M.A.N. 630 L2A ~ THW


Gama Goat


Land Rover 88


Kromhout V6T ~ Spaansen


DAF A16DD 456 Torpedo ~ Leon


Opel Kapitän


Simson 250cc


Mijn vader maakte 1 augustus 1961 een reisje naar Bakkeveen met de knapenvereniging, in een DAF van de LABO.


Humber Super Snipe


Sunbeam Alpine


Hanomag R324 S ~ Terpstra

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *