Ongelijkheid bij de vuilverwerking

Als je bij de gemeentelijke vuilverwerking als particulier komt, mag je gratis je meeste afval (zoals puin) achterlaten. Bedrijven betalen daar uiteraard voor. Op zich een goede regelgeving, al valt er wel wat op aan te merken. Zo denk ik dat ik als zzp-ende journalist behoorlijk minder afval heb dan mijn buurman die een boerderij heeft, of de zzp-er een stukje verderop in de straat die zich onder andere als hovenier verhuurt, maar goed. Dar valt allemaal nog mee te leven. Het echte probleem is de manier om te bepalen of iets bedrijfsafval is, of particulier afval.Dat wordt namelijk bepaald aan de hand van je voertuig. Heb je een bestelbusje? Dan ben je DUS een bedrijf! Kamer van Koophandel-inschrijving en dergelijke? Doet er niet toe. Als je in een busje rijdt heb je bedrijfsafval bij je. Ik houd mijn hart al vast voor volgende week. Ik moet en oud tweepersoons-matras wegbrengen, die past niet in de kofferbak van mijn Seatje, achterop de fiets is ook niet heel praktisch, dus dat doe ik op en moment dat ik toevallig toch al een busje moet huren. Bovenstaande foto kreeg ik van een bevriende autocrosser. Hij is zijn huis aan het verbouwen, en wilde met zijn VW Caddy, een bestelbusje waar hij privé mee rijdt, een kar puin afleveren in Leens, bij het afvaldepot van gemeente De Marne. Doordat hij met een busje kwam, werd hij zowaar geweigerd. Had hij een trekhaak aan zijn crossauto gelast en was hij daarmee naar de gemeentewerf gekomen was het waarschijnlijk geen probleem geweest. Dezelfde kar en dezelfde sloper achter het stuur, maar andere regels. Erg jammer dat gemeentes op deze manier te werk gaan, zo werk je illegale dumping van afval in de hand. Dan heeft de gemeente er dubbel werk van en de bloemetjes en bijtjes vinden puin op hun dak ook niet zo prettig. Ambtenaren, denk er eens over na.

2 Comments

  1. Tom Megens 20 april 2014 Reply
  2. René 21 april 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *