Eerste Scania Euro 6 op groengas in Nederland is voor ACV

ACV is het eerste bedrijf in Nederland dat een Scania afvalinzamelvoertuig in gebruik neemt met een Euro 6 gasmotor. De Euro 6 CNG gasmotor voldoet aan de strengste emissienormen en de impact op het milieu is hiermee nog kleiner. Scania onderstreept met deze techniek de vooruitstrevende rol op het gebied van duurzame transportoplossingen, wat uitstekend past in het beleid van ACV. ACV kijkt bij nieuwe investeringen altijd naar de meest duurzame variant. De Scania vestiging in Veenendaal leverde het nieuwe voertuig vandaag op feestelijke wijze af bij de vestiging van ACV in Ede.

Scania P280
F

De gasmotoren van Scania rijden zowel op natuurlijk gas als groengas en op een combinatie van beide. Nu groengas breed beschikbaar is, zijn er CO2 besparingen mogelijk tot 90% in vergelijking met de conventionele dieselmotoren. De Scania Euro 6 CNG motoren zijn beschikbaar in 280 en 340 pk versie en zijn ontworpen om dezelfde prestaties te leveren als de dieselvariant. ACV heeft gekozen voor de 280 pk versie, welke 1.350 Nm aan koppel levert. De P 280 6×2*4 heeft een Low Entry Highline cabine. Deze biedt een riante binnenruimte dankzij het verhoogde dak. De chauffeurs van ACV hebben aangegeven dit zeer te waarderen, aangezien je rechtop in de cabine kunt staan. Verder is er een zeer lage en comfortabele instap, mede dankzij knielfunctie. De luchtvering rondom zorgt voor nog meer comfort en de gestuurde naloopas zorgt voor een uitstekende wendbaarheid. Haller Benelux uit Hedel verzorgde de opbouw. Ook zij bezorgden ACV een primeur doordat het de eerste X2i opbouw in Nederland is met gladde zijwanden. Hierdoor is de luchtweerstand lager en is het voertuig gemakkelijker te reinigen.

Scania heeft de afgelopen periode een flink aantal voertuigen mogen leveren bij ACV. Ook voor de komende periode van 4 jaar is Scania geselecteerd als één van de vaste toeleveranciers. Speerpunten bij de aanbestedingsprocedure waren voor ACV de beschikbaarheid van trucks met een low-entry cabine en een schone en duurzame Euro-6- of groengasmotor. ACV ziet het als missie om een bijdrage te leveren aan een schone en gezonde leefomgeving. Daarom voert ACV al jaren het beleid dat bij de aanschaf van nieuwe voertuigen allereerst wordt gekeken of een duurzame variant mogelijk is. In het wagenpark van ACV rijden inmiddels al 8 huisvuilvoertuigen op CNG Groengas, waarvan de laatste vijf Scania’s met een CNG gasmotor betreffen.

ACV zamelt het afval in van ruim 110.000 huishoudens in de gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen. Daarnaast verzorgt ACV in deze gemeenten ook de straatreiniging, het kolken van riolen en gladheid- en plaagdierbestrijding. Drie kringloopwinkels, genaamd Restore Kringloop, zijn ook onderdeel van ACV. Bij ACV zijn meer dan 200 mensen werkzaam.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *