Meusburger huifzeil-dieplader voor Verhoeven XXL

Een vier-assige Meusburger semi-dieplader met flexibele afmetingen blijkt voor
Verhoeven Oversize Load Logistics in Mill (NB) het Ei van Columbus.

Meusburger MPG-4

Ondernemer Mark Verhoeven (31) van de bekende Brabantse transportfamilie startte in april
2013 zijn eigen onderneming met één uitschuifbare semi-dieplader van het merk Broshuis.
Zijn tweede XXL trailer werd een Meusburger van het type MPG-4, waarvan de afmetingen per transport aanpasbaar zijn terwijl de lading altijd huifoverdekt kan worden vervoerd. Verhoeven laadt bijvoorbeeld staalconstructies en rvs machines voor de foodsector, die bij
voorkeur niet op een open oplegger worden getransporteerd.

Het is uniek dat een dieplader met zeer flexibele afmetingen (de maximale breedte bedraagt vijf meter, de maximale lengte 18,9 meter) compleet huifoverdekt is. In welke stand deze oplegger ook rijdt, de huif is door middel van riemen en gespen altijd strak gespannen. Verhoeven: “De inwendige laadhoogte is 3087 mm, maar het dak kan nog vijftig centimeter hoger worden gezet. En ook dan is deze Meusburger nog volledig huifgesloten.” Een extra voordeel van deze oplossing is dat er, om leegrijden te voorkomen, ook conventionele lading zoals gepallettiseerd goed kan worden meegenomen.

Meusburger MPG-4

Meusburger is de enige fabrikant van huifgesloten uitschuifbare semi’s en diepladers die zijn huiven geheel in eigen beheer ontwikkelt en fabriceert. Het resultaat is dat de opgeleverde voertuigen altijd maximaal inzetbaar zijn voor de klant.

De voor Verhoeven gebouwde semi-dieplader heeft een laadvloerhoogte van 79 cm en staat op vier achttons assen met 205/65R17,5 banden. De voorste as is een hefbare as, de achterste twee assen zijn naloop-gestuurd. Met een maximaal koppelgewicht van 18 ton, komt het gvw op 50 ton. Met een eigen gewicht van 13.480 kg bedraagt het laadvermogen
36.520 kg. Om het volledig laadvermogen uit te nutten is een 6×2 trekker noodzakelijk; Verhoeven rijdt met Volvo’s FH met 460 en 500 pk.

Meusburger MPG-4

Verhoeven XXL legt zich niet alleen toe op de machine- en staalbouwmarkt maar ook op houtbouw, bouwmachines en windturbines. De Brabantse ondernemer met jarenlange ervaring in het exceptioneel transport, hoopt zijn bedrijf de komende jaren uit te bouwen, “maar wel zodanig dat persoonlijk contact met de klant altijd mogelijk is en we als medewerkers onderling een informele sfeer en hechte band hebben.”

Zijn eerste ervaringen met de nieuwe Meusburger MPG-4 zijn zo positief dat hij al met de Duitse fabrikant in gesprek is voor een mogelijke vervolg-order.

Meusburger MPG-4

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *