Volvo FH 8×4 tridem voor Van der Meijden

Transportbedrijf W. van der Meijden uit Koudekerk aan den Rijn heeft onlangs een Volvo FH 8×4 in gebruik genomen. De truck is voorzien van een 140 ton meter cross-stab Effer kraan. Revolutionair is de alternatieve asopstelling bij dit type vrachtwagen met autolaadkraan. Het voertuig werd geleverd door Volvo Group Truck Center in Alphen aan den Rijn.
Volvo FH 4th gen

De Volvo FH 8×4 tridem heeft een 10-tons vooras en een 27-tons tridem met hefbare en gestuurde naloopas. Technisch is dit tridemstel geschikt voor 36 ton. Middels speciale software is een optimale aslastverdeling bereikt. “Door de korte wielbasis in combinatie met de gestuurde naloopas en Volvo Dynamic Steering staat er een uiterst wendbare truck met een heel korte draaicirkel”, verklaart Henri Morren, Sales Engineer bij Volvo Trucks Nederland.

Het voertuig is voorzien van VDS (Volvo Dynamic Steering). Dit systeem heeft een elektronisch aangestuurde elektromotor die op het stuurhuis is gemonteerd. De elektromotor, die samenwerkt met de hydraulische stuurbekrachtiging, wordt duizenden keren per seconde aangestuurd door de elektronische regeleenheid. VDS zorgt voor een sterke vermindering van het aantal bewegingen in het stuur die optreden door oneffenheden in de weg. Sturen wordt hierdoor niet alleen gemakkelijker en comfortabeler voor de chauffeur, maar het vermindert ook de impact op spieren en gewrichten.

Pieter en Wim van der Meijden, directie Van der Meijden, zijn blij met het nieuwe voertuig: “De voornaamste reden om voor de Volvo FH te kiezen, is het totaal nieuwe concept en de uitstraling van de nieuwe Volvo FH. Het is echt een mooie truck. Vooral bij dit soort voertuigen die vaak op krappe plaatsen moeten komen en dus veel moeten manoeuvreren, is VDS echt een uitkomst. Daarnaast speelde de configuratie van de truck een belangrijke rol in het aankoopproces. Zo kon de tridem af fabriek worden geleverd. En bovendien zijn wij technisch goed bediend door zowel de dealer, de importeur als de kraanleverancier.”

Van der Meijden is gespecialiseerd in het vervoer van prefabbetondelen zoals liggers, vloeren, wanden, kolommen en andere elementen van diverse afmetingen van productieplaats naar bouwplaats. Naast de hoogst mogelijke kwaliteit is vakkennis en persoonlijke betrokkenheid belangrijk voor het bedrijf.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *