Chinese interpretatie van de Volvo NH

Op de facebookpagina Машинный парк kwam ik onderstaande foto tegen van het nieuwe model CNHTC, ook bekend onder de namen HOWO en Sinotruck. Mijn Russisch is niet heel goed maar ook in het Land van Poetin verbazen ze zich over de gelijkenis met de Volvo NH. Nu niet meteen gaan gillen dat ze in China alles maar kopiëren, tot eind 2009 werkte Volvo nog nauw samen met het Chinese concern. Tegenwoordig is Volvo samen met DongFeng druk bezig om Daimler van de troon met het opschrift ‘grootste truckfabrikant ter wereld’ te stoten, dus of ze heel blij met dit model zijn durf ik te betwijfelen… Hoe dan ook, er is wel weer een opvallende verschijning bij op de Chinese wegen. De weg naar het westen is nog lang.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *