Twee Renault T’s voor Dasko

Dasko Koel- en Vriestransporten heeft onlangs twee Renault T430 in gebruik genomen. De trucks werden afgeleverd door Peters Bedrijfswagens Twente die recentelijk door Nijwa Groep werd overgenomen. Dasko heeft daarnaast nog eens zes Renault T430 besteld.
Renault T-serie
Dasko Groep is HACCP gecertificeerd en houdt zich bezig met het internationaal transport van geconditioneerde goederen (bevroren, gekoeld, verwarmd) binnen de productgroep ‘food’, waaronder met name (hangend) vlees, vis en foodproducten. Het bedrijf richt zich op internationaal transport van en naar Nederland, Noord-Duitsland, Polen en Noord-Italië. Op dagelijkse basis rijden circa 80 transportcombinaties naar bestemmingen in deze landen. Vanuit Zwolle houdt Dasko zich met meer dan 30 transportcombinaties bezig met landelijk, geconditioneerd distributievervoer voor een aantal gerenommeerde Nederlandse retailers. In totaal heeft het bedrijf een wagenpark van 140 trekkende eenheden en 180 getrokken eenheden.

De nu aangeschafte Renault T trekkers zijn compleet uitgerust. Zo heeft de chauffeur de beschikking over de Optidriver automatisch schakelende versnellingsbak, snel instelbare dakspoiler en Fuel Eco-pakket. Hierin zit onder andere een ontkoppelbare compressor, variabele stuurbekrachtiging en drie instelbare eco levels voor de cruise control. Samen met de Optiroll functie zorgt dit voor een optimaal brandstofverbruik. Daarnaast is de cabine voorzien van een hoog dak, opklapbaar bovenbed, standkachel en koelkast.

Bertus Dasselaar, directeur: “De eerste indrukken van de voertuigen zijn zeer positief. De Renault Trucks T is een enorme verbetering ten opzichte van de Renault Premium. Ook het brandstofverbruik is goed. In eerste instantie gaan we de trekkers inzetten voor geconditioneerd distributievervoer in Nederland, maar ze zijn dermate uitgerust dat we ze ook kunnen inzetten voor het internationale transport dat we onder meer op Italië hebben.”

Dasko Koel- en Vriestransporten is de laatste jaren hard gegroeid. Bertus Dasselaar: “Het succes dat we nu hebben is vooral te danken aan de continue aandacht voor kwaliteit. Daarnaast stellen we ons steeds vaker op als ketenregisseur, waarbij we de klanten de zorg echt uit handen kunnen nemen. Uiteraard doe je dat samen met de klant. Het mooiste is als je op een vroegtijdig moment ingeschakeld wordt. Dan kun je echt logistieke oplossingen aandragen.”

Dasko heeft in Almelo een op- en overslagfaciliteit. In de toekomst zijn er ook in Polen, in de nieuwe vestiging Niepruszewo, plannen voor een op- en overslagfaciliteit. Tot slot heeft Dasko in Duitsland, in Wietzendorf, een warehouse met cross-dock faciliteiten. Bertus Dasselaar, directeur: “Wij zien veel toekomst in de landen waarin we nu actief zijn. Juist op het gebied van cross-docking kunnen we groeien.”

De zes bestelde Renault Trucks T430 worden in de zomer door Nijwa Groep aan Dasko geleverd. Nijwa Groep heeft per 1 april 2014 de activiteiten van Peters Bedrijfswagens overgenomen. “Door deze samenwerking kunnen we de kwaliteit van de dienstverlening aan onze gezamenlijke klanten en het productaanbod vergroten” aldus Walter Peters nu bedrijfsleider bij Nijwa Groep.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *