Maurer ~ Lokhoff

Langs snelwegen werken is best spannend, het verkeer raast op hoge snelheid bij je langs, en als je iets over het streepje van de vluchtstrook gaat heb je kans dat je jezelf, je collega’s en toevallige passanten de dood in jaagt. Je kunt de snelweg natuurlijk afsluiten als er langs gewerkt word, maar daar krijg je files van, vinden Nederlanders ook niet leuk. Daarom zijn er een aantal extra smalle voertuigen ontwikkeld, die op vluchtstroken hun werk doen. Eén daarvan is deze Maurer M90S-2M van Lokhoff voor het plaatsen van lantaarnpalen.

De Maurer M90S-2M is gebaseerd op MAN onderdelen. Net als Wierda is het Duitse bedrijf een gecertificeerde MAN ombouwer. Het 2M deel van het type slaat uiteraard op de breedte van het voertuig, 200 centimeter. Daardoor blijft er nog 1,10 meter vluchtstrook over, de wettelijk voorgeschreven vrije ruimte. De motor is naar achteren verplaats, het chassis is een centraal kokerchassis. De Palfinger PK40002 EH laadkraan haalt de zelf meegebracht lantaarnpalen uit de bak en plaatst ze. Het GVW is 37.000 kilo. De beide voorassen zijn goed voor elk 9 ton, as 3 mag 11,5 ton dragen en de achterste as tot slot 7,5 ton.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *